Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Administrator

Pages: [1] 2 3 ... 288
1
NOVI BEOGRAD / Re: Dom kulture Studentski grad
« on: May 18, 2018, 11:14:56 AM »
Subota, 19. maj, 19.00, Mala sala
BOG GROMOVA - DEKOLONIJALNI FILM ZA POČETNIKE
Izbor filmova i uvod: Miroljub Stojanović

 
Kao deo programa Škole angažovanog filma, Miroljub Stojanović predstavlja izbor filmova i javnu projekciju. Program obuhvata film NOW (1965) kubanskog reditelja Santjaga Alvareza i SOLEIL O (1967), film mauritanskog reditelja Med Honda.
 
Škola angažovanog filma se realizuje od aprila do decembra 2018. u prostorijama AFC DKSG. Projekat prema zamisli umetničkog dua Doplgenger realizuje udruženje Transimage u saradnji sa Akademskim filmskim centrom Doma kulture Studentski grad i uz podršku fondacije Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.
 
Miroljub Stojanović je filmski teoretičar i kritičar. Filmsku kritiku, esejistiku i teorijska istraživanja objavljivao je u više od 40 različitih štampanih časopisa, stručnih publikacija i štampi. Tekstovi o filmu prevedeni su mu na šest jezika, a bibliografiju upotpunjuju brojne tribine, okrugli stolovi, predavanja, TV i radio prilozi. Azijski film i azijska kultura generalno (boravio je u 24 azijske zemlje) u žiži su njegovih interesovanja. Globalnoj kulturi Trećeg sveta posvetio je neke od svojih najambicioznijih radova (Asja Đabar i moderni alžirski roman, Nacionalizam u azijskom filmu, Indijski film Zlatnog doba od sticanja nezavisnosti do smrti Lal Bahadur Šastrija, poslednjeg gandističkog premijera, i dr.)DOK:DKSG
Tokovi savremenog dokumentarnog filma
 
Subota 19. maj, 19. 00 i 21.00, Velika sala
Nedelja 20. maj, 19. 00 i 21.00, Mala sala
ČUJTE I POČUJTE
r: Verner Hercog
Nemačka, 2016, 98'

 
 
Kakav je i koliki egzistencijalni uticaj robitike, interneta stvari i veštačke inteligencijena život čoveka? Društvo danas zavisi od interneta u skoro svakom pogledu, ali retko kada zaistazastanemo da preispitamo njegovu beskonačnost,svemogućnost i nezaustavljivu omniprisutnost.
Hercog istraživanje našeg ubrzanog onlajn života u kojem smo svi povezani, dokumentuje pričamarazličitih čudnih i zabavnih pojedinaca – od internet pionira do žrtava radijacije wi-fi  uređaja, čije anegdote i iskustva prikazuju kompleksnu sliku našeg vrlog novog sveta. Hercog opisuje internet kao jednu od najvećih revolucija koju trenutno proživljavamo, ali ipak svoj entuzijazam prizemljujeuznemirujućim pričama sajber bulinga i zavisnosti od interneta. Uz detaljno prikazane analizesadašnjeg stanja interneta i World Wide Web korisnika, postavljaju se smislena pitanjanjegovojbudućnosti. Između ostalog, i da li će nam uskoro – ukoliko već nije – on doneti više štete nego koristi?


2
NOVI BEOGRAD / Re: Dom kulture Studentski grad
« on: May 18, 2018, 11:14:10 AM »
Petak, 18. maj, 17.00, Letnja scena
SHARE. CONNECT. impACT.

 #SCI
 
 
PERFORM u saradnji sa UNESCO programom MOST i DKSG organizuje javni događaj na kome će doktorandi i doktorandkinje iz oblasti društvenih i humanističkih nauka imati priliku da predstave svoju distertaciju/ideju kolegama, studentima, predstavnicima relevantnih ministarstava i široj javnosti.
 
Cilj ovog događaja je bolje povezivanje istraživača u oblasti društvenih i humanističkih nauka i predstavljanje rada mladih naučnika javnosti i donosiocima odluka.
 
Program se sastoji iz tri dela:
 
SHARE
U prvom delu događaja, doktorandi/kinje će imati priliku da publici predstave svoju disertaciju/temu/ideju u 3 minuta i na ne više od 5 slajdova.
 
CONNECT
U ovom delu programa, učesnici će imati priliku da se povežu sa kolegama i koleginicama kako iz svoje tako i iz drugih oblasti naučnih istraživanja, razmene mišljenja i ideje, naprave saradnju, osmisle nove projekte ili ponude svoju podršku i iskustvo kolegama koji rade na sličnim temama.
 
impACT
U neformalnom dijalogu, doktorandi/kinje će moći da predstave svoj rad i ideje predstavnicima relevantnih ministarstava, čuju njihova mišljenja i koje su njihove potrebe u oblasti kojom se doktorandi bave.
 
Doktorand/kinja čija prezentacija dobije najviše glasova od publike dobija stipendiju od 500 evra koju može da iskoristi za učešće na nekoj od svetskih konferencija po sopstvenom izboru.
 
Za one sa nešto manjim iskustvom u javnim nastupima, PERFORM je obezbedio jednodnevni trening koji će im pomoći da što bolje predstave sebe i svoj rad. Trening će se održati 3. maja u DKSG.
 
Više informacija na: http://www.perform.network/page/serbia/context

3
NOVI BEOGRAD / Re: NOVOBEOGRADSKI FUDBAL *
« on: May 11, 2018, 06:55:09 PM »
Subota 12.05.2018

IMT - Radnicki Novi Beograd 16:30
BUSK - Atakante 16:30


Nedelja 13.05.2018

Bezanija - Sindjelic 17:00
Brodarac - Milutinac 10:00
Avala - Studentski grad 16:30
Novi Beograd - Dedinje 16:30

4
NOVI BEOGRAD / Re: Dom kulture Studentski grad
« on: May 09, 2018, 10:42:19 AM »
#StudentskiKutak
 Četvrtak, 10. maj, 10.00 – 17.00, Letnja scena
Sajam praksi i poslova
Open CV Days

 
SUEF - Studentska unija Ekonomskog fakulteta u saradnji sa DKSG organizuje Sajam praksi i poslova Open CV Days. Projekat je prvi put organizovan na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 2016. u saradnji sa 20 kompanija.
 
Pozivamo Vas da pripremite CV i posetite Open CV Days jer vas očekuje veliki broj uspešnih kompanija kao i veliki broj iznenađenja.Četvrtak, 10. maj, 20.00
Letnja scena - Klupice/Velika sala
KANDA, KODŽA I NEBOJŠA
Po prvi put anplagd u Beogradu!

 
Beogradski bend nastupiće po prvi put u Beogradu u anplagd varijanti, koncertom na popularnim Klupicama. Prošlogodišnje studijsko izdanje Uživo! zaokružilo je dvadesetpetogodišnjicu benda koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi. Muzika grupe Kanda, Kodža i Nebojša je fuzija brojnih žanrova koje su ovi muzičari istraživali od početka devedesetih godina. Oslanjajući se na talenat, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo, uspeli su se održati do danas, a njihova popularnost sve više raste svakim novim albumom.

Pages: [1] 2 3 ... 288
Powered by EzPortal