Author Topic: Sava Centar  (Read 777 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Administrator

 • NOVI BEOGRAD
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1156
 • Country: cs
 • cao - cao
  • View Profile
  • NOVIM BEOGRADOM
Re: Sava Centar
« Reply #4 on: April 24, 2017, 11:52:00 AM »
“KOZJE UŠI” - PREMIJERA FILMA

Kategorija   Filmski program

Datum   25 april 2017 20:30

Prostor   Velika dvorana

Telefon   220-6060

Cena ulaznica: 500 dinara

Režija: Marko Kostić
Scenario: Vladislava Vojnović
Direktor fotografije: Miloš Spasojević SAS
Montaža: Almir Kenović i Petar Jakonić
Scenografija: Dejan Anđelković
Muzika: Aleksandar Habić
Kostimografija: Boris Čakširan
Glumci: Gorica Popović, Slobodan Ćustić, Nikola Kojo, Milica Spasojević, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić. Pavle Marković…
Trajanje: 107 min
Žanr: drama / komedija
Producenti: Miloš Spasojević i Vladislava Vojnović – LUKS FILM
Distribucija: ART VISTA

Sinopsis

Jesen, 2010. Baba-STOJA (63) živi sa unucima SOFIJOM (14) koja trenira streljaštvo i STEVANOM (8) koji ludo želi bicikl.
Baba-Stoja i deca žive na obodu šume u pustim predelima Deliblatske peščare. Veoma su siromašni uprkos baba-Stojinim naporima da zaradi gledajući u šolju za pare, nameštajući iščašene ruke i noge, praveći kozji sir…
Od čoveka s kojim je ostala trudna, baba-Stoja ima samo jednu polomljenu singl-ploču  Bitlsa „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club“.
Kroz niz tragikomičnih situacija, baba Stoja pokušava da kupi unuci nove patike i da zaradi neki dinar…
Ova dirljiva priča prati borbu jedne bake sa surovom današnjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo…

Start prikazivanja filma u bioskopima: od 27. aprila 2017. godine

http://www.savacentar.net/index.php/media-info/arhiva/kultura/465-kozje-usi-premijera-filma?date=2017-04-25-20-30

Administrator

 • NOVI BEOGRAD
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1156
 • Country: cs
 • cao - cao
  • View Profile
  • NOVIM BEOGRADOM
Re: Sava Centar
« Reply #5 on: April 24, 2017, 11:53:38 AM »
DANI GRČKE U BEOGRADU: BALET "GRK ZORBA"

Cena ulaznica: 800, 1000 i 1200 dinara
Balet „Grk Zorba“ koji se igra srcem ponovo u Beogradu, kao simbol prijatelјstva i pronađenog doma.


Čuveni baletski spektakl Srpskog narodnog pozorišta „Grk Zorba“ na muziku Mikisa Teodorakisa, po motivima romana grčkog pisca Nikosa Kazancakisa „Doživlјaji Aleksisa Zorbasa“, u koreografiji i režiji Krunislava Simića, održaće se 27. aprila u velikoj sali Sava Centra s početkom u 20 časova. Balet se izvodi pod pokrovitelјstvom Ambasade Republike Grčke u Beogradu.

„Grk Zorba“ je 22 godine na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta, a tokom tih godina izvođen je i pred beogradskom publikom u Sava Centru - 15. puta, poslednji put 16. decembra 2016. „Zbog čega, dovolјno je da zatvorite oči i slušate muziku. To je kao kada pijete izvorsku vodu sa vrha neke planine – čisti i pevlјivi tonovi“ – istakao je Krunislav Simić, koreograf. On je naglasio veliki umetnički kvalitet, estetski naboj i atraktivnost „Grka Zorbe“ savremenog grčkog kompozitora Teodorakisa, koji je ustupio ekskluzivna prava SNP-u da se baletski spektakl u dva čina izvodi i u SNP-u i Sava Centru. Fenomen „Grk Zorba“ je stasavao svih proteklih godina, dok je izvođen, odgajan je kao mezimče novosadske i beogradske publike.
Dramaturški i koreografski „Grk Zorba“ je osavremenjen, korigovan, dok su scenografija i igrači novi. Dramska forma baleta daje mogućnost plesnom stvaralaštvu da se iskaže u prikazivanju onih motiva koji su u samom delu protivrečni: tradicionalno-moderno, selo-grad, istok-zapad, osuda-sloboda. Virtuozna tehnika, sposobnost transformacije, dramska gestikulacija, izdržlјivost solista i ansambla jesu osobine kojima oni nadopunjuju svoju lirsku stranu talenta. U osnovi priče apostrofira se lјubav, mitološki duboko ukorenjeno prijatelјstvo, životna snaga i radost koje su Zorbu učinile legendom. To je priča o prijatelјstvu između Aleksisa Zorbasa, sanjara i lutalice, i mladog engleskog pisca Nika, koji dolaze na Krit i susreću Madam Ortans, Francuskinju, vlasnicu pansiona i mladu udovicu Marinu… Predstavlјamo publici „Grka Zorbu“ Teodorakisovog, Kazancakisovog, svačijeg jer je on simbol prijatelјstva i pronađenog doma.


Administrator

 • NOVI BEOGRAD
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1156
 • Country: cs
 • cao - cao
  • View Profile
  • NOVIM BEOGRADOM
Re: Sava Centar
« Reply #6 on: April 25, 2017, 10:12:25 AM »
MAJ 2017

MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA BELDOCS

Datum: 08 maj 2017 20:30
Prostor: Velika dvorana


Cena ulaznice: 400 dinara
JOŠ JEDNOM S EMOCIJOM / ONE MORE TIME WITH FEELING

Andrew Dominik, UK, Francuska, 110 minuta

Reditelj / Director: Andrew Dominik
Snimatelji / Cinematographers: Alwin H. Kuchler, Beonit Debie
Montažer / Editor: Shane Reid
Kompozitori / Composers: Nicka Cave, Warren Ellis
Producenti / Producers: Dulcie Kellett, James Wilson

Datum: 12 maj 2017 20:00
Prostor: Velika dvorana


Cena ulaznica: 1000 dinara
Vlada i Bajka će 12.maja, održati koncert muzike Simona & Garfunkela, u Sava Centru.
Umetnici kažu, to je logičan sled - obzirom da su prošle godine održali koncert autorske muzike, u prepunom Sava Centru, pod nazivom "SVE NAŠE GODINE"
"Pesme Simona & Garfankla obeležile su naše početke u profesionalnoj karijeri.
Ovaj koncert je omaž velikanima i njihovoj muzici, koja je obeležila neka srećnija vremena, a pesme Sound of Silence, Mrs.Robinson, Boxer, Bridge over Trouble Wather, El condor pasa… i danas su veoma popularne u celom svetu.
Ove pesme imaju ironičan odnos prema uspostavlјanju materijalnog bogatstva kao vrhunskog kriterijuma uspešnosti i svakim stihom i svakom notom šalјu važne i plemenite poruke lјudskosti, empatije i lјubavi.
Koncert posvećujemo mladima i svima koji se tako osećaju."

Datum: 14 maj 2017 20:00
Prostor: Velika dvorana

Cene ulaznica: 800, 1000 i 1200 dinara
BANOVIĆ STRAHINјA – igrački spektakl inspirisan jednom od najlepših epskih narodnih pesama, o čovekovoj slobodi i dostojanstvu, lјubavi, praštanju i velikom junaštvu.
Predstava BANOVIĆ STRAHINјA je herojska priča o netipičnom srpskom junaku Banović Strahinji, najznačajnijoj figuri srednjovekovne srpske legende, plemiću koji (u predvečerje Kosovske bitke) oprašta supruzi prelјubu sa turskim otmičarem. Banović Strahinja nije bio samo veliki junak. Nјegova veličina je pre svega u praštanju. A praštanje zahteva mnogo više čovečnosti i snage nego osveta.

Za ovu predstavu originalnu muziku komponovao je Ivan Ilić (kompozitor, aranžer, dirigent Big Benda RTS-a), a koreografi su Nebojša Gromilić i Elena Gromilić.

U predstavi, igraju solisti baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Pozorišta na Terazijama: Igor Pastor, Milan Rus, Bojana Žegarac Knežević,  Nina Bulajić i Mina Nenadović.

Autor scenografije je Milan Miladinović, a kostima Mina Miladinović.

Datum: 15 maj 2017 20:00
Prostor: Velika dvorana

Cena ulaznica: 300 dinara
Koncert povodom 69. rođendana Ansambla KOLO


Ansambl “KOLO” obeležiće svoj 69. rođendan 15. maja u Sava Centru, godišnjim Gala koncertom pod nazivom “Energija tradicije”. Te večeri ansambl će se svojoj vernoj publici predstaviti u novom ruhu obagaćenom savremenim režijskim konceptom, inovativnim dizajnom i korišćenjem scensko-tehničkih mogućnosti, sa novom energijom, koja odiše svežinom, inspiracijom i poletom, upotpunjujući utisak o sjajnim umetničkim delima koja će te večeri biti izvođena.
To veče biće prilika da se oseti moć umetnosti narodne igre, pesme i muzike i trenutak za tradiciju koji podjednako pripada i članovima  ansambla i njihovoj vernoj publici.


Reditelj koncerta: Nikola Ljuca
Kreativni direktor: Miloš Kozlovački
Pedagog narodne igre: Velimir Agovski
Vođa Narodnog orkestra: Nenad Stanić
Vokalni pedagozi: Ivona Eklemović i Sanja Ranković

ALEKSANDRA RADOVIĆ

Datum: 17 maj 2017 20:00
Prostor: Velika dvorana


Cena ulaznica: 1600, 1800, 2000 i 2200 dinara

Datum: 19 maj 2017 20:00
Prostor: Velika dvorana

Cene ulaznica: 1000, 1200, 1500 i 1700 dinara

 

Neda Ukraden, jedno je od najpopularnijih ženskih imena regionalne muzičke scene, proslaviće svoj veliki jubilej, 50 godina uspešne estradne karijere, koncertom 19. maja u Sava Centru, uz podršku brojnih kolega i proslaviti svoje muzičko trajanje.
Neda Ukraden nastojaće da lјubitelјima pop muzike pruži zadovolјstvo live nastupa na koncertu na kome će izvesti najpoznatije hitove koji su obeležili njenu dugogodišnju uspešnu karijeru  kao što su : Zora je, Srce u srcu, Pjesma Maršalu Titu (Drugarice posadimo cvijeće...), Vrati se s kišom, Samo je nebo iznad nas, To mora da je lјubav, Oči tvoje govore, Boli, boli, Ko te ne zna, Pozdravi ga, sokole, Šaj, rode, šaj, Majko, majko, Mezarje, Da se nađemo na pola puta, Na Balkanu…i promovisati nove aktuelne singlove.

Tokom višedecenijske karijere nastupala je u svim većim dvoranama širom Jugoslavije i sarađivala sa najeminentnijim autorima, kao što su: Kemal Monteno, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Seid Memić Vajta, Rajko Dujmić, Đelo Jusić, Zrinko Tutić, Hari Mata Hari i Nikola Borota - Radovan.

Datum: 20 maj 2017 20:00
Prostor: Scena Velike dvorane

Cena ulaznice 1500 dinara
Koncert „Matija svira Arsena“


Jedan od vodećih pijanista i džez muzičara sa ovih prostora  Matija Dedić održaće koncert na Sceni Sava Centra u subotu  20. maja 2017. godine sa početkom u 20 časova.
Koncert "Matija svira Arsena" kao Beogradska koncertna promocija istoimenog kultnog albuma  biće održan u sklopu proslave 40. godina postojanja Sava centra
Album "Matija svira Arsena", osmišlјen kao dirlјiva muzička posveta njegovom preminulom ocu, neponovlјivom Arsenu Dediću, postiglo je niz fantastičnih trijumfa, Album je proglašen albumom godine, osvojio je 5 muzičkih nagrada “Porin” a dobio je još i nagrade za najbolјe izvođenje džez muzike ("Ni ti ni ja"), najbolјi aranžman("Kuća pored  mora"), najbolјi instrumentalni album, te najbolјe instrumentalno izvođenje izvan klasične i džez muzike (Matija i Miroslav Tadić za kompoziciju "Ne plači").
Publika će na koncertu u Sava Centru imati priliku da čuje nezaboravna izvođenja vanvremenskih hitova Arsena Dedića na kojima su se na redak način stopili izuzetan emocionalni sadržaj i vanserijsko muzičko umeće i pijanistička virtuoznost  Matije Dedića, naslednika muzičke  tradicije slavnih roditelјa.

Administrator

 • NOVI BEOGRAD
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1156
 • Country: cs
 • cao - cao
  • View Profile
  • NOVIM BEOGRADOM
Re: Sava Centar
« Reply #7 on: April 27, 2017, 09:40:42 AM »
BALET "GRK ZORBA" OTKAZANO!

Poštovani posetioci,

Obaveštavamo vas da je SRPSKO NARODNO POZORIŠTE iz Novog Sada iz tehničkih i produkcionih razloga otkazalo baletsku predstavu „GRK ZORBA“.
Kupljene ulaznice možete vratiti na mestu kupovine istih.

Hvala na razumevanju,

JP SAVA CENTAR

 

 

Powered by EzPortal